7.9 C
Pals
Dijous, 14 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Teresa Jordà: “El futur d’un medi rural sostenible i en igualtat passa per la creació de més oportunitats per a les dones”

La consellera d'Agricultura ha participat avui en una jornada tècnica en línia per commemorar el Dia Internacional de la Dona Rural

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La consellera Teresa Jordà ha participat en la cloenda de la jornada en línia amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural
“El futur d’un medi rural sostenible i en igualtat passa per la creació de més oportunitats per a les dones i també per la millora de la seva situació laboral, fomentant la seva participació en la presa de decisions, tant econòmiques com polítiques i socials”. Així ho ha manifestat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, en la cloenda de la jornada tècnica amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural.
El Departament d’Agricultura, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, ha organitzat aquesta jornada per retre homenatge a les professionals del medi rural i reconèixer el paper destacat que tenen en els àmbits de l’agricultura, la ramaderia, l’economia, l’emprenedoria rural i, en especial, la fixació de població al territori.

Durant la seva intervenció, la consellera ha remarcat les noves tendències mundials pel que fa a l’emergència d’una nova generació de pagesia més vocacional i preparada. En aquesta evolució, “destaca la rellevància que pren el paper de les dones: formen part de la nova generació de persones que es posen al capdavant de les explotacions agràries familiars amb actituds i aptituds empresarials innovadores i molt orientades als nous mercats emergents”, ha afirmat la titular d’Agricultura.

Homenatge a les professionals del medi rural

Finalment, Jordà ha recordat la funció del Consell Assessor de les Dones del Món Rural i Marítim, un organisme amb representació del sector que té per objectiu “la participació de les dones en el disseny de les polítiques agràries d’aquest país i que ens ajudeu en l’anàlisi de les iniciatives del Departament relacionades amb la incorporació de la dimensió de gènere en les seves actuacions i la defensa i promoció de la plena igualtat efectiva en el món rural i marítim”.

La jornada, en la qual també ha participat la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, ha consistit en la presentació d’iniciatives innovadores sorgides com a resposta a noves necessitats derivades de la pandèmia.

Entre les experiències exposades, destaquen els testimonis de 8 participants al pla pilot de mentoratge professional que s’emmarca en el Programa de dones del món rural i marítim. El pla consisteix a oferir el suport d’una mentora amb àmplia trajectòria al sector a una dona emprenedora que vol iniciar la seva activitat professional.
La jornada ha inclòs també la projecció de testimonis en vídeo de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya i la taula d’experiències “Adaptació, innovació i agilitat, claus per connectar amb les persones consumidores”.

Campanya de reconeixement del paper de les dones en la cohesió social i el desenvolupament sostenible del món rural

L’Institut Català de les Dones, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha posat en marxa una campanya de sensibilització per incidir sobre la importància dels coneixements i les experiències de les dones al món rural per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en aquest àmbit. Els missatges d’aquesta iniciativa, que es fa en suports electrònics, es distribueixen àmpliament fins el proper dia 15 a través dels ens locals de Catalunya i les xarxes socials.
La campanya també fa referència a les polítiques rurals i de dones dutes a terme per la Generalitat per millorar la seva qualitat de vida al món rural i marítim; fomentar la seva emprenedoria, lideratge i participació en espais públics i de presa de decisions; potenciar la transmissió dels sabers tradicionals de les dones rurals i reconèixer i fer visible la seva contribució al manteniment de les explotacions familiars. Segons dades del 2019, a Catalunya les dones eren titulars del 31% de les 43.000 explotacions agrícoles propietat de persones físiques.

Font del text i la fotografia: “Generalitat de Catalunya. Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Torna la tranquil·litat aquest dijous, amb fred matinal i bonança

Després del "temporalet" de llevant d'ahir dimecres què va deixar 21 litres de pluja a Palafrugell, 16 a la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -