11.4 C
Pals
Dissabte, 21 desembre 2024
- Publicitat -

The Natural Adventure cataloga la Ruta dels Indiketes com una de les novetats de senderisme del 2024

La companyia britànica, especialitzada en turisme responsable, ha catalogat la ruta com una de les novetats de senderisme d'aquest 2024, destacant el recorregut com un dels més "nous i impressionants de Catalunya"

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

La Ruta dels Indiketes, un recorregut de senderisme de 476 quilòmetres que envolta les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, ha aconseguit posicionar-se en el mapa turístic europeu gràcies a The Natural Adventure, una de les empreses referents del sector turístic europeu. La companyia britànica, especialitzada en turisme responsable, ha catalogat la ruta com una de les novetats de senderisme d’aquest 2024, destacant el recorregut com un dels més “nous i impressionants de Catalunya”. 

“Per nosaltres, és tot un orgull i reconeixement, La Ruta dels Indiketes reivindica la memòria històrica i el patrimoni cultural de la zona de l’Empordà, i de retruc, del nostre país, i enforteix l’oferta turística local”, valora Josep Montalat, creador de l’itinerari, “The Natural Adventure permetrà donar visibilitat a la ruta a escala europea”.

El passat estiu, la Ruta dels Indiketes tenia com a objectiu posicionar el recorregut dins el mapa turístic català i nacional, i estrenyer relacions amb entitats de turisme europees per donar a conèixer aquest itinerari. Així, amb aquest reconeixement per part de The Natural Adventure es dona a conèixer encara més la ruta a nivell europeu. Segons apunten els promotors de la ruta, “altres empreses americanes i asiàtiques de turisme estan interessades a incloure la ruta en les seves propostes”.

Una ruta que ressegueix l’Empordà

La ruta dels Indiketes ressegueix de forma circular la xarxa de senders històrics que van dibuixar sobre el territori els Indiketes, els habitants ibers que ocupaven la zona de l’Empordà durant l’època preromana (abans de l’any 218 aC). La ruta està estructurada en 22 etapes d’entre 20 i 30 quilòmetres cadascuna i diferents graus de dificultat i desnivell acumulat, i està pensada per seguir-la en un format autoguiat, amb el suport, materials i informació d’interès facilitats a la pàgina web. Es pot fer en bicicleta o a peu i hi ha rutes de diferents nivells.

Aquesta és una proposta turística sostenible i responsable amb l’entorn, que pretén retre homenatge i contribuir a la conservació de l’herència històrica que va deixar el poble iber a la zona de l’Empordà. L’itinerari passa per diferents punts d’interès cultural i històric, com ara monuments megalítics, edificacions com monestirs, necròpolis, ermites i esglésies romàniques i preromàniques, runes dels antics poblats i ciutats gregues i romanes, entre d’altres.

La credencial Indiketa

El recorregut, impulsat de forma altruista pels empordanesos Josep Montalat i Mercè López que van inspirar-se en el Camí de Sant Jaume, transcorre per terrenys molt diversos, com ara la pintoresca Costa Brava o les contrades dels Pirineus. Per poder aconseguir el diploma que assegura que s’ha realitzat la totalitat de la ruta -100 quilòmetres si es fa a peu i 200, amb bicicleta-, els visitants han de sol·licitar la credencial Indiketa, a través de la web de la iniciativa, a l’agència de viatges Tourist Club 65 de Figueres o a la botiga de bicicletes Gran Fondo de Palafrugell.

Per poder segellar el passaport, els interessats s’han d’adreçar als restaurants, botigues o allotjaments que trobin al llarg del recorregut, i demanar-ho proactivament als responsables dels establiments.

Montalat destaca que actualment hi ha un inconvenient a la ruta i es que “en algunes poblacions, els participants tenen dificultats per aconseguir el segell d’un negoci, que certifiqui que han passat per aquella zona, el principal motiu és que encara hi ha molts establiments que no coneixen el nostre projecte i volem transmetre’ls el missatge que és una forma d’ajudar-nos i contribuir a mantenir viu aquest llegat Indiketa, amb un simple segell que corrobori que aquella persona ha fet pas per allà és suficient”. Es tracta d’un tampó simbòlic, que només acredita el pas d’aquella persona per la zona, i que en cap cas compromet els establiments amb l’organització de la ruta.

Joan Montalat: “La Ruta dels Indiketes és la volta per l’Empordà per etapes”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els comerciants del Baix Empordà es preparen per superar les xifres amb les vendes de Nadal

Les associacions de comerç impulsen activitats i sortejos per dinamitzar les compres en els dies previs a les festes.

Altres notícies