La campanya gastronòmica “Tocats pels Bolets” ha servit més de mig miler de menús a 13 municipis de les comarques de l’Empordà. En total, 19 restaurants de La Cuina de l’Empordanet, col·lectiu gastronòmic que treballa amb productes de proximitat i de temporada de la comarca, ho han fet possible.
Tal i com el propi nom de la campanya indica, el producte estrella han estat els bolets, en aquest cas, provinents dels massissos de les Gavarres, el Montgrí, les Cadiretes i també dels turons que decoren la comarca del Baix Empordà. Segons els organitzadors, les pluges dels últims dies van donar lloc a una collita productiva que ha fet possible la segona edició de “Tocats pels Bolets”.
A banda de bolets, les elaboracions dels restaurants del col·lectiu gastronòmic també estaven integrades per altres productes de temporada i de proximitat com carbasses, magranes, ocells i bacallà. Els menús de ‘Tocats pels bolets’ s’han pogut tastar a 13 municipis del territori com són Begur, Corçà, l’Escala, Llafranc, Llagostera, Madremanya, Palafrugell, Palamós, Pals, Platja d’Aro, Regencós, Torrent i s’Agaró.
Des del grup La Cuina de l’Empordanet es mostren molt satisfets per la rebuda que ha tingut aquesta campanya, ja que tot i tractar-se de la segona, les xifres d’assistents han estat molt bones. Malgrat aquest és el segon any que es fa, la idea de “Tocats pels Bolets” va sorgir fa tres anys, però la falta de pluja dels anys 2016 i 2017 va provocar que s’hagués d’anul·lar la seva celebració. Enguany, aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la presència de bolets i també de les persones que hi ha contribuït, no només els integrants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, sinó també els visitants d’arreu que han tastat les elaboracions.