11.4 C
Pals
Dimarts, 4 febrer 2025
- Publicitat -

Toni Albaladejo: “Aquest any hi participen un 20% més de teatres a la proposta de Cap Butaca Buida”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Toni Albaladejo: "Aquest any hi participen un 20% més de teatres a la proposta de Cap Butaca Buida"
Loading
/

La segona edició de Cap Butaca Buida ja compta amb la participació de divuit teatres de les comarques de Girona, entre els quals destaquen diversos espais escènics del Baix Empordà. Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí oferiran espectacles especials el proper 22 de març. I per parlar de la proposta ens ha visitat al Supermatí el vicepresident de l’associació d’empreses teatrals de Catalunya (Adteca), Toni Albaladejo. En total, la campanya ja compta amb 180 teatres adherits a tot el territori català, amb la previsió d’arribar als 200 l’any vinent.

L’any passat, quan es va impulsar la primera edició, la idea encara era una incògnita per a teatres, administracions i públic. Tot i això, la resposta va ser molt positiva, amb més de 55.000 espectadors. Enguany, la xifra podria arribar als 70.000, consolidant així la jornada com un referent cultural. “Les persones saben que tenen una cita anual per anar al teatre”, admet Toni Albaladejo.

Els teatres públics han estat clau en aquesta expansió. En el cas del Baix Empordà, s’han sumat espais com l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, el Teatre Municipal de Palafrugell, La Gorga de Palamós, el Teatre Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols i el Teatre Ridaura de Santa Cristina d’Aro. En aquests espais es podrà veure una programació variada, amb espectacles com Nevenka, una obra sobre el primer judici per assetjament sexual a una regidora d’un ajuntament; La cigala i la formiga, per al públic familiar; o Bona gent, de Quim Masferrer, que ja té totes les entrades exhaurides.

“El més important és descobrir la màgia del món del teatre”, admet Albaladejos. Tal com apunta l’organitzador de ‘Cap butaca buida’ la intenció és oferir espectacles de qualitat per poder gaudir del món del teatre.

L’èxit del projecte ha fet que la proposta vagi més enllà de Catalunya. A més de créixer dins el territori, enguany s’incorporen teatres de les Illes Balears i del País Valencià, com el Teatre Talia de València o l’Auditori de Manacor. També s’han sumat espais de l’Alguer i de Perpinyà, fet que marca un primer pas cap a la internacionalització de la iniciativa.

Compromís amb la solidaritat

Més enllà de l’objectiu de fomentar la cultura teatral, “Cap Butaca Buida” també té una vessant solidària. Part de la recaptació d’aquesta edició es destinarà a l’entitat Pallapupes, que treballa per portar somriures als hospitals. L’any passat, l’ajuda va anar dirigida a Pallassos Sense Fronteres, mantenint així el compromís amb causes socials vinculades a les arts escèniques.

Amb aquest creixement sostingut, els organitzadors confien que la jornada es converteixi en un esdeveniment fix en el calendari cultural català, amb la possibilitat d’ampliar la seva influència a més territoris en les pròximes edicions.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios