13.5 C
Pals
Dimarts, 24 desembre 2024
- Publicitat -

TOP 10 per adonar-se’n del que passa al costat de casa

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
TOP 10 per adonar-se'n del que passa al costat de casa
Loading
/

Coincidint amb l’inici de la temporada, al nostre web hi trobareu una secció nova que hem anomenat Top 10, on hi publiquem llistes temàtiques de coses relacionades amb l’Empordà.

La primera setmana hi vam publicar 10 rutes per fer a peu i en bicicleta que surten, arriben o passen pel Baix Empordà (la llista ens la va fer l’Albert gómez, que és el President del consorci de les vies verdes, per cert) i ahir, en vam publicar una de nova, sobre els 10 pollastres urbanístics més destacats del Baix Empordà. Anirem publicant noves llistes de tot tipus, però aquesta d’ahir, ja ha aixecat cert rebombori a les xarxes, a més de convertir-se en la notícia més vista del nostre web.

“Potser si assistim a plens municipals, llegim premsa local o parlem amb polítics o veïns, ens assebentarem del que passa al costat de casa abans que una excavadora comenci a construïr”

I és que l’Urbanisme és sempre “EL TEMA” sensible per excel·lència, en una zona com aquesta. Alguns dels projectes dels que parlem, com el de la Pineda d’en Gori ja estan força embastats i em fa la sensació que s’ha fet tard a l’hora de reclamar que es paralitzin. D’altres, com el d’Aigua Xelida (que preveu la construcció de 38 cases de luxe) podrien tenir alguna oportunitat i el més nombrós, el de la Platja de Pals, té també visos sinó d’aturar-se, si d’allargar-se en el temps.

Tot plegat però, fa pensar en que els projectes als quals ens referim, són legals, ajustats a les normatives vigents i sobretot a les originals aprovades fa (en alguns casos) dècades i probablement no s’havien desenvolupat fins ara, perquè la crisi va fer esclatar la bombolla immobiliària.

Així doncs, a més de preguntar-se si es poden aturar (si és que es vol) determinats projectes urbanístics, a més de carregar contra les administracions que han anat fent, fins a quin punt la ciutadania ara rebel·lada, no s’hauria d’haver manifestat fa 10, 15 o 20 anys, quan tots aquests POUMS s’anaven modificant i aprovant. Per què? No ens n’adonàvem? No ens va interessar? Ja ens anava bé també als ciutadans que algú aixequés cases pensant que també a nosaltres ens tocaria algun pessic?

Sigui com sigui val la pena fer una mica d’auto crítica i, a més d’esquinçar-nos les vestidures, valdria la pena assistir a plens municipals (o si me´s no llegir-ne les actes) i estar al cas del que expliquem els mitjans de comunicació i parlar, sobretot parlar amb veïns, regidors, alcaldes i tothom. Potser així ens assabentem que s’aprova un projecte urbanístic i no ens agafarà amb cara de babaus quan de sobte, veiem una excavadora arrencant tones de terra.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El 75% de les denúncies per delictes d’odi i discriminació a les comarques gironines acaben als jutjats

Els Mossos assenyalen que el col·lectiu amb malalties mentals és un dels que menys s'atreveix a explicar-ho.

Altres notícies