16.5 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Torna la campanya gastronòmica Es Niu de Palafrugell

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un total de 10 restaurants de Palafrugell celebren a partir d’aquest divendres les jornades gastronòmiques Es Niu, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.

Un dels objectius d’aquestes jornades, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, és fer conèixer aquest plat als que encara no l’han descobert i, a la vegada, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, que en els seus inicis no s’hi posava carn. Es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Enguany, el menú de la campanya consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, Es Niu, postres amb fruites de tardor, vins del celler Espelt, aigua i cafè, amb preus que oscil·len entre els 35 i els 40 euros, segons l’establiment. Com en anys anteriors, amb el menú del Niu es tindrà una entrada gratuïta per visitar l’exposició temporal de la Fundació Josep Pla.

En aquesta 19a edició els restaurants que participen a la mostra són els següents: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra, i Restaurant Pa i Raïm de Palafrugell; Restaurant el Balcó de Calella (Hotel Sant Roc), de Calella; Restaurant Hotel Casamar, Restaurant Hotel Llafranc, Restaurant Hotel Llevant i Restaurant Hotel El Far de Llafranc, el Restaurant Can Martí Patxei i el Restaurant El Clot dels Mussols (Hotel Tamariu), a Tamariu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -