12.5 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Torna la Garoinada a Palafrugell amb 10 restaurants i 4 allotjaments participants

L'edició d'enguany comença aquest divendres i se celebrarà fins el 31 de març

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquest divendres 17 de gener, arrenca La Garoinada, la tradicional campanya gastronòmica d’hivern de Palafrugell, que enguany arriba a la seva 34a edició. L’esdeveniment s’estendrà fins al 31 de març i comptarà amb la participació de 10 restaurants i 4 allotjaments del municipi.

Els establiments oferiran un menú exclusiu amb garoines com a entrant, un plat principal que inclou el tradicional Catxoflino o una proposta alternativa segons el restaurant, i unes postres de pa amb xocolata, acompanyats de vins del celler Espelt. Els preus dels menús oscil·len entre els 60 i els 75 euros, segons l’establiment.

Aquest matí, la campanya ha estat presentada a Llafranc per l’alcaldessa de Palafrugell, Laura Millán, i el regidor de Promoció Econòmica, Marc Piferrer. També hi han assistit cuiners participants i el fotògraf palafrugellenc Lluís Català, autor del cartell d’aquest any. El disseny combina una imatge moderna d’una mà obrint una garoina amb fotografies dels anys setanta, en homenatge al turisme inicial de la Costa Brava. Ho explica Lluís Català.

A més de l’oferta gastronòmica, es presenten paquets de cap de setmana que inclouen menús i allotjament. Els visitants també podran gaudir d’experiències culturals gratuïtes gràcies als talonaris que ofereixen els hotels participants. Aquestes entrades inclouen la visita a la Fundació Josep Pla, el Jardí Botànic de Cap Roig i altres equipaments culturals, així com descomptes a Vins i Licors Grau. Ho explica el regidor de pomoció econòmica, Marc Piferrer.

Els establiments participants inclouen restaurants de Palafrugell, Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu, així com hotels d’aquestes localitats. La Garoinada consolida així el seu paper com un referent de la gastronomia i el turisme a la Costa Brava, combinant cuina local, cultura i paisatge, fora de la temporada estival tal com apunta l’alcaldessa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies