24 C
Pals
Dimarts, 8 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Torroella celebra la 3a edició de la Universitat Europea de Tardor per debatre sobre “el futur d’Europa i el món”

Les jornades, tal com havia passat en anteriors edicions, es van celebrar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Torroella de Montgrí va ser l’epicentre de la tercera edició de la Universitat Europea de Tardor durant el divendres 4 i dissabte 5 d’octubre per parlar sobre “El futur d’Europa i el món”. Les jornades, tal com havia passat en anteriors edicions, es van celebrar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

Aquesta és una proposta impulsada pel Consell Català del Moviment Europeu (CCME), una associació pluralista i independent formada per col·lectius i persones físiques que desenvolupa les seves activitats europeistes dins de l’àmbit territorial de Catalunya.  Està integrada per una àmplia representació de la societat catalana: partits polítics, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals, ajuntaments, universitats, associacions econòmiques, professionals i acadèmiques que són el reflex de la pluralitat professional, ideològica i política de la societat civil d’Europa, treballant conjuntament en la construcció d’una Europa unida.

La primera jornada, que es va celebrar al Museu de la Mediterrània de Torroella, va centrar-se a reflexionar sobre la construcció d’un futur sostenible amb el Workshop “Construint un futur sostenible: Idees i propostes joves per a les institucions europees”. Aquest es va fer de la mà amb el projecte Youth 4 Green ERF, coordinadora l’AECT Euroregió Pirineus Mediterrània. Ho explica la responsable de comunicació de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, Maïna Gautier.

La jornada de dissabte 5 va començar amb un diàleg on es va abordar “L’evolució de la demografia a Catalunya i a Europa” de la mà del director del Centre d’Estudis Demogràfics, Albert Esteve, i la secretària general del CCME, Sussanna Rivero. També es va celebrar un diàleg per abordar la “Identitat i cultura europees: Cap a on anem?” on es va comptar amb la visió del president de Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Josep Maria Carbonell, i el president del CCME, Jordi Xuclà.

Durant la tarda de dissabte es va fer un debat sobre  “Quin serà el govern d’Europa? I quines les seves prioritats?” amb les veus del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona (TBC), Manuel Szapiro; la doctora en dret de la UE, directora del Centre de Documentació Europea i de Europe Direct Girona de la UdG, Mariona Illamola; i el politòleg i exeurodiputat, Jordi Solé. A més, es va celebrar un diàleg per abordar “La geopolítica mundial: el món que ens ve” amb el  president del CIDOB, catedràtic d’història contemporània de la UB i autor del llibre El món d’avui, Antoni Segura, i el president d’honor del CCME, Xavier Ferrer.

Xavier Ferrer apunta que aquestes jornades per promoure el coneixement i el debat entorn el futur d’Europa són “totalment necessàries”. Reconeix que ens trobem en moments d’incertesa i que per això cal treballar per promoure la idea d’aquesta “Europa unida, federal i respectuosa”.

Per la seva banda, Sussanna Rivero apunta que aquestes jornades de la Universitat Europea de Tardor permet debatre sobre temes rellevants per la Unió Europea i, alhora, comptar amb veus de diferents orígens per poder veure els diferents punts de vista.

Mariona Illamola ha destacat la importància d’unir un projecte com el Youth 4 Green ERF i la Universitat Europea de Tardor, per veure diverses mirades sobre el futur d’Europa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Diputació de Girona presenta un fons extraordinari de 7,4 MEUR per als ajuntaments i els consells comarcals

D'aquest fons, 7 milions es destinaran als ajuntaments i 400.000 euros als consells comarcals de la demarcació. Els ajuntaments rebran una assignació en funció del nombre d'habitants, amb imports entre 20.000 i 150.000 euros.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -