Aquest mes d’octubre, té lloc la tretzena edició de les Jornades Gastronòmiques “La Poma a la Cuina” a Torroella de Montgrí i l’Estartit. Ho organitza l’Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’EMD, Poma de Girona i el Castell de Peralada. Un dels principals pols d’atracció és l’elaboració de menús que tenen la poma com un dels principals ingredients i elements centrals dels plats.
Els restaurants que hi participen són el Picasso (de Torroella de Montgrí) i Alba, Can Dalfó, Club Nàutic, La Palmera, Medes II i Nereida de l’Estartit. Els preus dels menús es mouen entre els vint i trenta-cinc euros.
Paral·lelament, avui hi ha hagut un show cooking de poma amb el pastisser Josep Brugués i el xef Toni Cabrera a la plaça de l’Església de l’Estartit, amb l’objectiu de mostrar a la gent que la poma pot anar “més enllà” de ser unes postres. Per al proper dissabte, està programat un concurs de postres de poma a la plaça de la Vila de Torroella, a les sis de la tarda.