17.4 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Torroella recull signatures per premiar al topòfrag Josep Pascual amb la Creu de Sant Jordi

Pascual ha dedicat gran part de la seva vida a estudiar la temperatura de l’aigua a la Costa Brava

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia de Joan Pascual | AJUNTAMENT TORRELLA DE MONTGRÍ

Torroella de Montgrí vol premiar la trajectòria del topògraf Josep Pascual, que des de fa més de 50 anys estudia de manera ininterrompuda la temperatura de l’aigua a la Costa Brava. Ho fa a tocar de les Illes Medes enmig del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Per aquesta raó, des del municipi han decidit impulsar la candidatura de Pascual perquè sigui un dels guardonats en la nova edició de la Creu de Sant Jordi.

Segons informa El Punt Avui, s’han habilitat cinc punts de recollida de signatures per donar suport a la seva candidatura. Aquests punts són: l’EMD de l’EstartitBiblioteca Municipal Mar de Llibres de l’EstartitOficina de Turisme de l’EstartitLlibreria Elias de l’EstartitMuseu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

privat:-recollida-de-signatures-per-demanar-la-creu-de-sant-jordi-per-a-josep-pascual
Privat: Recollida de signatures per demanar la Creu de Sant Jordi per a Josep Pascual

La Creu de Sant Jordi és una distinció que reconeix pels seus mèrits persones o entitats que han prestat serveis destacats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Pascual és el creador de l’Estació Meteorològica i Marina de l’Estartit i és col·laborador des del 1968 del Servicio Meteorológico Nacional i del Servei Meteorològic de Catalunya. L’any 2020 la NASA va reconèixer la veridicitat de les seves dades, que permeten comprendre les tendències a escala mediterrània de l’evolució del Canvi Climàtic a llarg termini. Les seves observacions oceanogràfiques són referència per bona part d’estudis científics nacionals i internacionals.

Els punts de recollida habilitats estaran disponibles fins al 14 de gener del 2024.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -