Després de la bona acollida de l’any passat, el Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Palafrugell oferim la segona edició “De l’arbre al tap, del tap a taula”, una activitat matinal que es durà a terme del 4 de juliol al 2 d’agost als municipis de Cassà de la Selva i Palafrugell.
L’activitat coincideix amb la temporada de la pela del suro amb la voluntat de descobrir als visitants com s’obté el suro. Proposem un viatge, del bosc a la taula, per descobrir el món del suro, des que els peladors pelen l’escorça de l’alzina surera fins al tap, un element clau en els millors vins del món.
Per fer-ho, hem organitzat, pels caps de setmana de juliol i primer cap de setmana d’agost, unes demostracions de pela que inclouen un esmorzar, una visita cultural i una degustació de vins de la D.O Empordà, a Palafrugell i Cassà de la Selva, els dos pobles que avui dia concentren l’activitat surera del territori.
La voluntat de la proposta es fer viure als participants una experiència única compartint la saviesa i l’experiència dels professionals del món forestal que són part important del nostre patrimoni cultural.
L’activitat s’ha adaptat a la situació actual en el marc de la crisi de la Covid-19 prenent totes les mesures de seguretat.