Els grans sectors econòmics de la demarcació de Girona van crear nous llocs de treball durant el 2023. Segons el cinquè informe socioeconòmic de la Diputació, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social va assolir els 337.975, un 3% més que l’any anterior. Aquest creixement confirma l’evolució positiva registrada els últims dos anys.
El sector serveis és el principal motor de l’ocupació, amb un augment del 4,1% i un pes del 8,5% en el conjunt de Catalunya. També van créixer l’agricultura (2,9%), la indústria (2,2%) i la construcció (1,1%).
Aquest dinamisme econòmic ha contribuït a una reducció de l’atur. El nombre de persones desocupades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya es va reduir en 1.318 persones, situant la taxa d’atur en el 8,4%. Es tracta del nivell més baix dels darrers anys i gairebé un punt per sota de la mitjana catalana, que és del 9,2%.
Pel que fa a les empreses, Girona va registrar un creixement del 0,9% respecte al 2022, amb un total de 28.061 empreses. L’agricultura va liderar aquest increment amb un 3,1%, seguida del sector serveis amb un 1,2%. En canvi, la indústria i la construcció van patir lleugeres baixades, del 0,6% i 0,1%, respectivament.
El teixit empresarial es manté estable, amb un 97,3% de microempreses i petites empreses. El Gironès és la comarca amb més activitat, concentrant el 26,4% de les empreses de la demarcació. Juntament amb l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva, acumulen més del 80% de l’activitat empresarial. Tot i això, la Cerdanya i el Ripollès van ser les comarques amb un creixement percentual més destacat durant el 2023.
Segons Pau Presas, vicepresident de Promoció Econòmica de la Diputació, aquests resultats són fruit del treball conjunt entre el sector privat i les administracions per impulsar l’economia gironina.