18 C
Pals
Dimecres, 30 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

Train to Busan

Ignasi Arbat
Ignasi Arbathttp://www.ningunoesperfecte.cat/
Presentador i director del programa "Ningú no és perfecte"
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
El coreà Yeon Sang-ho és el director de Train to Busan, una de les millors pel·lícules de zombis dels darrers anys. Curiosament el cinema oriental, allunyat fins ara del mite del zombi, és el que està aportant coses noves i interessants en el gènere, tal com ja es va veure l’any passat amb I am a hero
Train to Busan és cinema de zombis, més encarat a l’entreteniment que a la reflexió, malgrat que posa en relleu la naturalesa egoista de la humanitat. Els homes no tenen pietat en deixar morir a qui sigui per tal de no arriscar-se i mullar-se el cul.
La premissa argumental és simple, zombis atrapats en un tren i un grup de persones que intentaran sobreviure com poden. Amb alguna parada en una estació, que és una de les escenes més trepidants i impactants de tota la pel·lícula.
Impecable en molts sentits, sobretot en  la direcció de Sang-ho, no envà es va endur el premi a la millor realització a Sitges. A més construeix uns personatges tridimensionals que fa que ens importi molt el que els passi.
Train to Busan no escatima en salvatgisme i sang i fetge. És una delícia pels fans del cinema de zombis i absolutament divertida i entretinguda. L’única pega és que a vegades als coreans els agafa per la llagrimeta i els violins, com veiem al final d’aquesta pel·lícula, i perd part de la força contundent que havia mostrat fins al moment. Però vaja, pecata minuta amb l’autèntica muntanya russa sense concessions que se’ns ofereix.
Si creieu que en el gènere zombi ja està tot dit, Train to Busan ho desmenteix. I si en voleu més, teniu una preqüela animada que també ha dirigit Yeon Sang-ho anomenada Seoul Station. Un complement perfecte a Train to Busan.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Alliberen 10 exemplars de tortuga d’estany a la zona del Baix Ter

Aquestes reintroduccions, iniciades el 2015 amb el projecte LIFE Potamo Fauna, han permès alliberar més de 220 tortugues en diferents zones del Baix Ter amb la voluntat de preservar l'espècie.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -