10.4 C
Pals
Dimecres, 22 gener 2025
- Publicitat -

Treballadors de la residència Bellamar de Platja d’Aro protesten pel tracte “degradant” de la direcció

La responsable manté que es tracta d'un problema d'una persona acomiadada i l'Ajuntament convoca una reunió

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Diversos treballadors de la residència de gent gran Bellamar de Platja d’Aro (Baix Empordà) s’han manifestat aquest dimarts davant del centre i han caminat fins a l’Ajuntament, en protesta per les condicions laborals que pateixen. Asseguren que el tracte que reben per part de la direcció és “molt dolent i degradant” i que això acaba passant factura als residents del centre. Algunes de les queixes que esgrimeixen són que només hi ha dues auxiliars de geriatria per aixecar 25 residents en una hora, quan abans n’hi havia tres, tal com explica la responsable de CCOO a Girona, Núria Paradeda. També asseguren que la directora no comunica al familiar quan un usuari cau i no hi ha manteniment de les instal·lacions. Des de la direcció es defensen assegurant que tot ve arran de l’acomiadament d’una treballadora.

La protesta ha reunit prop d’una trentena de persones, entre les quals algunes de les treballadores del centre, membres de Comissions Obreres (CCOO) i també una família que té un persona com a resident a Bellamar. Abans de sortir, però, alguns dels treballadors que tenien torn aquest dimarts s’han afegit de manera simbòlica per donar suport a la protesta, però després han tornat al seu lloc de feina.

Una de les que ha volgut fer palès el seu malestar és la María Dolores Izquierdo. Porta més de catorze anys treballant a la residència i assegura que amb la nova propietat les coses han anat “de mal en pitjor”. La principal queixa és amb la nova directora, a qui acusa de tractar-los “molt malament” i faltar-los el respecte.

“Ens crida per tot arreu i no ens respecte els nostres horaris. Tenim 20.000 missatges de tonteries que li passen pel cap. Només tres de les treballadores estan contentes amb ella”, remarca Izquierdo. De fet, un dels principals problemes que denuncien és la impossibilitat de desconnectar de la feina.

En aquest sentit, assenyalen que la seva cap les truca fora del seu horari per demanar-los que l’endemà treballin. “Si no li agafes el telèfon, saps que hi haurà problemes amb ella”, assenyala una treballadora.

Malgrat que l’ACN ha intentat parlar amb diversos familiars, cap d’ells ha volgut que se l’enregistrés, però sí que alguns han reconegut que les coses “han canviat molt”, en relació a l’antiga propietat. “Abans hi havia cua d’espera i ara la gent no vol venir”, assenyala Izquierdo que ha reconegut que abans “es treballava molt bé”.

La directora es torna a defensar

La directora del centre ha lamentat la protesta i assegura que tot es redueix a una “venjança personal” d’una de les treballadores que la setmana passada va ser acomiadada. Assegura que les ràtios es compleixen i que, per tant, no falta personal com sí asseguren des de Comissions Obreres i nega que es doni l’esmorzar i la medicació als ancians a les 11 del matí. En total, hi ha dues auxiliars per 25 usuaris al matí i una de nits. Des de CCOO diuen que s’hauria de mantenir el reforç perquè en calen tres i no dues.

També es defensa de les acusacions de falta de manteniment i diu que els problemes que hi ha hagut han estat puntuals i s’han resolt. En relació a l’acomiadament de la treballadora, des de la direcció diuen que va ser per una falta “molt greu”. Finalment, nega que visqui a la residència tal i com denuncien les treballadores amb fotografies que han mostrat on es veia roba i utensilis en despatxos del centre.

En aquest sentit, la directora remarca que quan havia de fer el reforç de nit es quedava, però que en cap cas va ser casa seva.

Des de Comissions Obreres han explicat que han aconseguit una reunió amb l’Ajuntament de Platja d’Aro per tractar el tema. La realitat, però, és que es tracta d’un equipament privat i, per tant, les possibilitats de l’Ajuntament són limitades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Francesc Almagro: “Cal crear un nou pla per poder-nos adaptar a la nova mobilitat de la comarca”

Les sindicatures de greuges del Baix Empordà han fet una crida a repensar el sistema de transport públic de la comarca coincidint amb la propera renovació de la seva concessió. Proposen una reforma integral per millorar la connectivitat amb Girona, Barcelona i estacions clau com les de Flaçà, al Gironès, i Caldes de Malavella, a la Selva. I per parlar de totes aquestes reivindicacions ens ha visitat al Supermatí el Síndic de Greuges de Palafrugell, Francesc Almagro.

Altres notícies