18 C
Pals
Diumenge, 24 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

“Mou-te pel mar”, la plataforma que impulsa marxes esportives per recollir deixalles

Esport, salut i consciència mediambiental són els eixos del projecte “Mou-te pel mar”, que es posarà en marxa amb tres 3 accions que es duran a terme entre setembre i novembre

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fer esport i recollir les deixalles que hi ha pel camí: aquest és l’objectiu que la plataforma “Mou-te pel mar” vol aconseguir a través del “plogging” (córrer suau) i l”eco-swimming’ (nedar al mar). De moment, hi ha programades dues sortides al Baix Empordà, una a Sant Feliu de Guíxols i l’altra a Palamós, el dia 29 de setembre.

La iniciativa ha arribat a les comarques gironines gràcies a en Miquel Ferrés, un pescador gironí aficionat a córrer que fa molts anys que veu com les deixalles que hi ha als marges acaben al mar. “Es tracta de trencar el cicle de la brossa de terra a mar i de conscienciar els ciutadans” de la necessitat de mantenir l’ecosistema i, sobretot, d’evitar llençar plàstics perquè són molt contaminants.

En Miquel ha assegurat que les deixalles que hi ha als marges són les que després acaben a les xarxes dels pescadors i aquesta és una situació que cal revertir. Fa un temps va començar a compartir rutes per Palamós mentre recollia els plàstics que es trobava i veient la situació, va decidir contribuir a conscienciar la població a través de les “eco-marxes” centrades en el “plogging” (córrer suau) i l'”eco-swimming” (nedar) i combinar-ho amb la recollida de deixalles. Esport i natura van de la mà mentre es preserva el medi ambient.

Gràcies a un equip d’emprenedors han desenvolupat Twinapp, una aplicació que connecta persones per organitzar activitats esportives i, a banda l’associació sense ànim de lucre, RunWomanRun, contribueixen a través de la promoció de la pràctica esportiva per millorar la qualitat de vida de les persones. Amb això, s’ha presentat la plataforma “Mou-te pel mar” que agrupa totes aquestes activitats amb el suport de les administracions (Ajuntaments i Generalitat), Confraries de pescadors de la Costa Brava i altres entitats com Sorea.

Miquel Ferré assegura que en els últims anys el problema del plàstic ha anat a pitjor: “en general, no és que llencem les deixalles a terra sinó que es pot donar el cas que una bossa d’escombraries surti volant pel vent i que acabi anant al mar”, afirma. Recorda que el 72% dels residus que hi ha al mar mediterrani són plàstics, la majoria dels quals provenen de diferents canals de terra.

El proper dia 29 de setembre es duran a terme rutes per Palamós i Sant Feliu de Guíxols, unes rutes que se centren sobretot en camins de ronda i als afores dels nuclis urbans. Els interessats poden inscriure’s a través de Twinapp o del web moute.twinapp. Pau Presas, el vicepresident primer de la Diputació de Girona ha assegurat que amb aquesta iniciativa es promouen accions per combatre l’emergència climàtica, la responsabilitat social i la conscienciació de la societat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

[AGENDA] Consulta els actes per commemorar el 25-N al Baix Empordà

Aquest dilluns és 25 de novembre i com cada any es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones. Des de Ràdio Capital us portem l’agenda amb tots els actes que tindran lloc arreu del Baix Empordà per commemorar aquest dia. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -