El periodista i gurmet empordanès Franki Pereira visita Ràdio Capital per compartir una conversa plena de sabor amb la Laia i l’Eduard, a l’espai Un Mos, Un Glop. Fill de la Bisbal i del 1986, actualment treballa a Col·lapse, amb Ricard Ustrell, però avui el coneixem des del seu vessant més culinari.
Amb una energia desacomplexada i una mirada carregada de passió per la cuina de sempre, Franki defensa amb força el retorn als orígens: els fideus a la cassola, el fricandó, la crema catalana, el bon vi d’aquí… i els esmorzars de forquilla, amb capipota i tot. Entre humor i reivindicació, denuncia com la cuina catalana desapareix de les cartes mentre creixen els brunchs, les smash burgers i els carrot cakes.
El capítol és una declaració d’amor a la cuina de casa, amb anècdotes, llocs per menjar bé, reflexions sobre el món del vi i una divertida batalla de postres catalanes que acaba coronant el bisbalenc de Can Sants.
“Beure vi de casa també és fer política i país”
“El postre ha de ser un petit pecat, no una rodanxa de pinya”
No et perdis aquest capítol imprescindible per a qui estima el menjar de veritat.