Un total de 63 establiments ja s’han certificat amb la marca de garantia ‘Gamba de Palamós’. L’objectiu de la certificació és el d’assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi.
La Comissió Reguladora de la marca “Gamba de Palamós”, formada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, va lliurar el dimecres les certificacions que acrediten a les empreses receptores d’aquest document com a usuàries de la marca de garantia Gamba de Palamós. Entre els establiments que compten amb la certificació destaquen el restaurant Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar de Llafranc, Can Jubany a Calldetenes, o bé el restaurant Bo.TiC de Corçà.
Per tal d’aconseguir el certificat les empreses han passat per auditories, diversos controls i valoracions dels tècnics auditors, els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós aquests establiments. Aquest Comitè de Certificació té com a objectiu prioritari assegurar el bon ús de la marca de garantia Gamba de Palamós i el compliment del seu reglament.
Pròximament, a més, les 63 empreses certificades tindran l’oportunitat de participar en la cinquena Fira de la Gamba de Palamós, la qual tindrà lloc el mes vinent de juny, com és tradicional, a la llotja del port pesquer de la vila. Aquesta fira és organitzada per l’Ajuntament de la vila amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, i té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat.