Un videoclip tanca les activitats per la salut mental a Palafrugell

Més de 500 persones han participat en les diferents activitats que s’han fet durant la tardor.

- Publicitat -

Durant el mesos d’octubre a desembre, la Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, en col·laboració amb diverses entitats, ha organitzat diferents activitats al municipi per sensibilitzar i lluitar contra l’estigma de la salut mental. La campanya culmina amb la realització d’un videoclip per recaptar fons per a la Marató de TV3 del 19 de desembre.

La cançó “Els Espantalls” elaborada pel conservatori i l’escola de música l’Energia i interpretada per l’alumnat i la coral els Virolets és el tema del videoclip. En la gravació també hi han col·laborat diferents col·lectius com l’alumnat i professorat d’ESO dels instituts de Palafrugell, muralistes, participants de l’Espai Jove, persones ateses per les diferents entitats de  salut  mental,  així  com  els  seus  equips  professionals  i  de  voluntariat.

A banda del videoclip aquesta tardor s’han realitzat diverses activitats: als instituts Frederic Martí Carreras, Prats de la Carrera i  Sant Jordi, uns tallers de sensibilització per a l’elaboració i elecció de lemes per a la  salut mental a càrrec de l’alumnat i posteriorment uns altres tallers d’acroesport per tal de representar els lemes escollits; taller i pintura de murals per a la salut mental amb alumnat i entitats de la comissió de salut mental; una exposició de fotos a la façana exterior de Can Genís amb fotos de com el jovent veu la salut mental; una xerrada sobre la salut mental i l’esport; i la lectura d’un manifest pel dia de la Prevenció del Suïcidi i pel dia Intencional de la Salut Mental. En  total,  hi  han  participat  prop  de  500 persones.

La Comissió de Salut Mental del Consell Municipal de Benestar Social de Palafrugell, formada per entitats i serveis del municipi, treballa per promoure accions que contribueixin a normalitzar i trencar amb l’estigma que els problemes de salut mental suposen. Amb  el  lema  “I  tu,  com  estàs?”,  la  Comissió  té  la intenció que  se’n parli obertament, perquè com més parlem  de  salut  mental,  més  fàcil  ens  serà  buscar ajuda quan ens trobem malament i necessitem suport, i més mites i estereotips trencarem.

Si  abans  de  la  pandèmia,  la  salut  mental  ja  significava  un  gran  repte,  després  de  la  Covid-19  els  problemes d’estigma i aïllament de les persones afectades per problemes de salut mental i emocional s’han vist agreujats. És per això, que també es pretén visibilitzar els efectes que les restriccions han provocat en el nostre benestar emocional.

 

- Publicitat -