“Una burilla a terra és una burilla a mar” és la campanya amb la que Sant Feliu de Guíxols informarà i conscienciarà sobre el greu problema de llançar les burilles a terra o fer servir els embonarls d’aigües pluvials com si fossin cendrers. Des de Guíxols des del Carrer també han explicat que quan es regulin les ordenances municipals, es vol establir que el fet de llançar burilles a la via pública del municipi estigui tipificat com falta lleu.
En el ple de setembre també es va aprovar la continuïtat forçosa del servei de neteja viària, recollida de residus i gestiód e la deixalleria municipal fins el 30 de setembre del 2020, és a dir no hi haurà en aquest proper any un nou adjudicatari per qüestions temporals, i per tant, seguirà l’empresa Cespa S.A. amb l’obligatorietat de seguir prestant els serveis fins que s’adjudiqui a una altra empresa.
Avancem MES i Guíxols des del Carrer no ha donat suport a la proposta, en aquest cas perquè “la continuïtat forçosa no significa cap millora del servei”, perquè no comparteixen el marc de les relacions laborals i “perquè els arguments del Govern per justificar avui la segona continuïtat forçosa són exactament els mateixos que va fer servir el 2016, 2017 i 2018. Jordi Lloveras, de Guíxols des del Carrer:
La proposta de crear un grup de treball per a la realització d’un pla per afrontar la situació d’emergència climàtica també es va aprovar. Així doncs, s’haurà d’establir un programa de sensibilització, i també d’accions concretes, davant els efectes de l’escalfament global i el canvi climàtic i, al mateix temps, orientar sobre aquelles mesures i accions que, en matèries tant diverses com la mobiltat sostenible, l’ús d’energies renovables, el planejament urbanísitc o la reducció de residus, l’ajuntament hauria de tenir en compte i podria aplicar.