Una desena de restaurants del Baix Empordà han estat reconeguts com a ‘Restaurants Recomanats’ en la nova edició de la Guia Michelin 2025. Aquest distintiu, representat en una placa física, s’ha lliurat en un acte celebrat aquesta setmana, en el qual Royal Bliss ha reconegut un total de 146 establiments de Catalunya.
Del conjunt català, 37 restaurants es troben a la demarcació de Girona, dels quals una desena estan situats a la comarca del Baix Empordà: Sa Jambina (Calella de Palafrugell), Casamar (Llafranc), Pa i Raïm (Palafrugell), DVISI i Entre dos Mons (Palamós), L’Eixida (Peratallada), Vicus, Es Portal, Pahissa del Mas… i Sol Blanc (Pals), Can Roquet (Romanyà de la Selva), Candlelight (S’Agaró), Bell-Lloc (Santa Cristina d’Aro) i Les Corones (L’Estartit).
L’acte de lliurament de les plaques ha comptat amb la presència del presentador Eugeni Alemany i de figures destacades del món gastronòmic, com Begoña Rodrigo, xef amb Estrella Michelin i propietària del restaurant La Salita, i Adriana Chía, considerada una de les millors bartenders de l’Estat.
Segons Miguel Pereda, director Comercial i de Màrqueting de la Guia Michelin a Espanya i Portugal, la selecció d’enguany supera els 750 restaurants recomanats, la xifra més alta fins ara, i representa més del 60% de la cobertura territorial de la Guia. Pereda ha destacat el suport de Royal Bliss, que col·labora des de fa tres anys en la iniciativa i que ha estat clau per fer arribar les plaques a cada establiment.
Els responsables del projecte remarquen que aquest distintiu vol reconèixer el compromís amb la qualitat i el servei, però també l’impacte que tenen aquests establiments sobre l’economia i la cultura local. Segons José Gómez, director Comercial de l’Àrea Est de Coca-Cola Europacific Partners, empreses com aquestes contribueixen a dinamitzar el territori i promouen una cultura gastronòmica d’excel·lència.
Les plaques Michelin es col·loquen a la façana dels restaurants i actuen com a garantia per als visitants, alhora que reforcen la visibilitat dels establiments en l’àmbit nacional i internacional. El Baix Empordà, amb una combinació d’entorns naturals i propostes culinàries de qualitat, consolida així la seva posició com a destinació gastronòmica destacada.