L’empresa Aquamarina Costa Brava, situada a Ullà, ha començat a omplir piscines amb aigua de mar com a resposta a la sequera que afecta a la comarca. Aquamarina, que ja tractava, envasava i venia aigua de mar microfiltrada per a diversos usos, ha iniciat aquest nou servei a causa de la falta de pluges i la necessitat de trobar alternatives a l’ús de l’aigua dolça.
El procés implica el transport d’aigua de mar en camions cisterna de 24.000 litres des d’un punt de captació al litoral empordanès directament a les piscines dels clients. Judit Puig, sòcia fundadora d’Aquamarina, explica que molts motors de piscines estan ja preparats per suportar la salinitat de l’aigua de mar, que és significativament més alta que la de les piscines d’aigua salada convencionals.
Actualment, la nova divisió de l’empresa, Aquamarina Pools, pot omplir entre dues i tres piscines al dia i serveix a les comarques de Girona i a l’àrea de Barcelona. Ja han rebut més de vint sol·licituds i la llista d’espera continua creixent, amb demanda tant de particulars com de comunitats de veïns i negocis, com hotels i càmpings.
Puig destaca que l’aigua de mar és l’única alternativa viable en aquests moments de sequera, i l’empresa ja està treballant per incrementar el nombre de camions cisterna. Afegeix que aquesta alternativa seguirà sent viable en el futur, ja que l’aigua de mar és un recurs abundant que ajuda a reduir la pressió sobre altres fonts d’aigua.
Anna Fauquet, biòloga i responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària d’Aquamarina, assegura que la qualitat de l’aigua de mar és monitoritzada constantment, tenint en compte factors com les condicions climatològiques, per garantir la seva idoneïtat per a l’ús en piscines.
A més, Aquamarina Costa Brava continua distribuint aigua de mar microfiltrada a diferents sectors, incloent la indústria alimentària, cosmètica, farmacèutica, clíniques respiratòries i el sector esportiu. L’aigua que comercialitzen pot ser hipertònica (100% captada del mar) o isotònica (amb salinitat reduïda a 9 grams per litre mitjançant l’addició d’aigua mineral).