14.3 C
Pals
Dimarts, 5 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Verges acull la presentació del capítol dedicat a Francesc Cambó de la sèrie “Ui, si aixequés el cap”

Després del seu pas per Palafrugell i Pals, les presentacions de la sèrie de ficció "Ui, si aixequés el cap" no s'aturen. Aquest dijous 9 de maig serà el torn de Verges, on el guionista de la sèrie, Adrià Pujol i el Director de l'emissora, Miquel Curanta, presentaran el capítol dedicat a la figura de Francesc Cambó. L'accés és gratuït.

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després del seu pas per Palafrugell i Pals, les presentacions de la sèrie de ficció “Ui, si aixequés el cap” no s’aturen. Aquest dijous 9 de maig serà el torn de Verges, on el guionista de la sèrie, Adrià Pujol i el Director de l’emissora, Miquel Curanta, presentaran el capítol dedicat a la figura de Francesc Cambó. L’accés és gratuït.

A la presentació, Pujol i Curanta presentaran les característiques del podcast de sis episodis, que ressuscita sis personatges històrics de l’Empordà i els contraposa amb la realitat actual. A més de Cambó, els protagonistes són, Josep Pla, Víctor Català, Pere Coll Rigau, Llucieta Canyà o Salvador Dalí.

El primer capítol de la sèrie ressuscita Francesc Cambó al cementiri de Verges. Amb humor i un toc surrealista, l’esperit de l’Empordà busca l’ajuda de Cambó per analitzar la situació política actual. Desorientat però col·laborador, Cambó és transportat a través del temps fins a l’any 2024, on descobreix una Catalunya molt diferent de la que va conèixer. Observa els canvis en la tecnologia i la neteja de les ciutats que contrasta amb els seus records de joventut. A la plaça del poble, intenten un cafè modern que no satisfà els estàndards de Cambó, tot reflexionant sobre els canvis en les banderes i la identitat catalana. Finalment, són conduïts a l’ajuntament on parlen amb l’alcaldessa sobre l’estat actual de la política i la independència de Catalunya. A través de diàlegs plens d’ironia i referències culturals, el capítol teixeix una trama que explora la memòria històrica, l’identitat i el canvi generacional, amb una crítica velada a la política contemporània.

La sèrie Ui, si aixqués el cap ha estat premiada amb un Premi Rahola del col·Legi de periodistes i recentment ha guanyat el Premi Sonor a Millor ficció sonora en llengua catalana

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Només el poble salva el poble

Una certesa: un desastre natural, una gestió nefasta i la mort de centenars de persones. Més enllà d’això, aquests dies,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -