Els humans necessitem consumir 3 litres d’aigua al dia. Això vol dir que cada any necessitem disposar de més de 1000 litres d’aigua per sobreviure. La pregunta és: d’on la trèiem?
Al nostre territori majoritàriament es consumeix aigua embotellada. Emplacem l’aigua d’aixeta a usos secundaris o menys vitals com la dutxa, la neteja, etc. Per què passa això?
Ens han venut la moto que l’aigua embotellada és més sana, més segura i de més qualitat. La publicitat i el màrqueting d’aquestes empreses han estat molt efectives i el missatge ha calat de forma evident a la majoria de la població. Però no us heu preguntat mai qui fa campanyes pel consum d’aigua d’aixeta? Ningú.
Doncs iniciaré aquesta campanya i voldria dir-vos que l’aigua de l’aixeta també és sana, segura, té una qualitat adequada pel consum, a més el seu consum és més sostenible i és molt més barata.
Un litre d’aigua de l’aixeta costa 0,0017 euros, en canvi un litre d’aigua embotellada 0,50 euros. A més l’aigua d’aixeta redueix el consum de 1000 ampolles d’aigua de plàstic anual. Tot plegat pot suposar un estalvi de més de 600 €/any.
Les autoritats s’asseguren que l’aigua d’aixeta tingui una qualitat òptima pel consum. Per poder garantir que no hi ha cap tipus de contaminació, l’aigua, un cop tractada, es clora, segons les quantitats que exigeix la normativa, per evitar l’aparició de patògens. El clor de l’aigua de l’aixeta pot donar un cert gust a aquesta, però no provoca problemes de salut tal i com s’ha fet corre durant molts anys. L’aigua de l’aixeta no provoquen pedres als ronyons, no hi ha evidència científica que ho corrobori.
Per tot us animo a consumir aigua de l’aixeta aquest 2021. Si us molesta el gust, podeu utilitzar aparells filtradors o simplement deixar-la reposar unes hores a la nevera (d’un àpat a un altre) o bé tirar-hi unes gotetes de llimona. D’aquesta manera tindrem sempre aigua disponible, serem més sostenibles i ens estalviarem diners. Som-hi.