Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

15.2 C
Pals
Dilluns, 7 abril 2025
- Publicitat -

Vi de l’Empordà en llauna, la nova iniciativa de la cooperativa de Garriguella

Des de la cooperativa Garriguella van dissenyar el producte al veure el canvi d'hàbits dels consumidors

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Cooperativa Garriguella a l’Alt Empordà ha començat a envasar vi en llauna. Una nova línia de negoci que aquest celler ha decidit tirar endavant arran de comprovar el canvi d’hàbits dels consumidors per la pandèmia. L’enòloga de la Cooperativa Garriguella, Natàlia Duran, diu que està “convençuda” que la tendència anirà a en aquest sentit i destaca les facilitats d’aquests envasos. “Hem vist que cada vegada hi ha més gent que va a la muntanya, a la platja o a fer activitats arreu i amb la llauna és molt pràctic. No pesa, s’aixafa i no necessites obridor”, explica.

Reproductor d'àudio

De moment, el celler alt-empordanès ha tret tres línies de producte, en envasos de 25 centilitres. Un blanc i un rosat d’agulla i un negre jove.
Des de fa unes setmanes la cooperativa Garriguella exposa als mostradors de la seva botiga un nou producte, que per a molts amants del vi pot semblar estrany. Són llaunes de vi blanc, rosat i negre, similars a les de qualsevol refresc. Un “pas endavant” que ha decidit fer aquest celler alt-empordanès que s’ha convertit en el primer de Catalunya en envasar i comercialitzar el seu propi vi en llauna. El principal motiu, explica l’enòloga de la cooperativa, Natàlia Duran ha estat veure el canvi d’hàbits dels consumidors arran de la pandèmia.

“Vàrem pensar que estaria bé fer un producte que fos còmode i alhora de qualitat. Anar amb l’ampolla, l’obridor i tot plegat es fa més complicat i se’ns va acudir envasar el vi en llauna”, explica.

Reproductor d'àudio

De moment la rebuda ha estat “molt bona” i Duran dona per fet que serà un dels productes més tirada tindran a la cooperativa.

“Sincerament crec que la moda va per aquí i segur que quan la gent ho provi li agradarà realment”, explica. L’enòloga entén que encara hi pugui haver gent amb “reticències” a veure vi enllaunat, però destaca les grans avantatges que té.

En aquest sentit, Duran remarca que per a vins joves és “perfecte” perquè impedeix l’entrada de llum i aire i manté les propietats organolèptiques del vi. “Aconseguim un producte de molt alta qualitat que el client valora quan el prova i en queda sorprès”, remarca.

No substitueix l’ampolla

Des del celler deixen clar que en cap cas la llauna substituirà l’ampolla de vi tradicional, però sí que ho veuen com un complement. Duran explica que en vins amb llargues criances és important el paper de l’ampolla perquè necessiten oxigenació, cosa que no permet la llauna.

Reproductor d'àudio

Ara bé, pels vins joves, explica l’enòloga, l’envàs de metall funciona “molt bé” a més de ser “molt pràctic”.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -spot_img

L’Institut Català de Finances incrementa un 81% el finançament a les comarques gironines

L'Institut Català de Finances ha augmentat un 81% el finançament a les comarques gironines durant el 2024, mobilitzant 99,4 milions d'euros. Això ha beneficiat un 87% més d'empreses, amb l'indústria com el sector més finançat. La banca pública complementa el finançament privat i actua com a suport per a projectes estratègics i transformadors a la regió.

Altres notícies