La integració del riu Ridaura al nucli urbà de Santa Cristina d’Aro com un gran parc fluvial és la principal proposta que fa l’equip redactor de la revisió del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) a la zona no urbanitzable. Així ho va fer saber a la cinquantena de veïns del municipi que van participar aquest diumenge al vespre a l’Escola Pedralta a la taula de debat de participació ciutadana que es va centrar en els espais oberts i el paisatge, conegut popularment com a sòl rústic.
La trobada acaba el primer nivell de participació, que va comptar abans amb la presentació general de l’avanç i una primera taula de debat per tractar la ciutat construïda i els creixements urbanístics, i s’obre ja el segon nivell, que ja començarà dimecres vinent, amb reunions de treball amb zones concretes, com Salom, Bell-lloc II o Romanyà.
Seguidament, els presents es van agrupar en equips de treball per fer propostes concretes sobre l’espai no urbanitzable. Un treball que es va centrar especialment en tres direccions: definir què es preserva dels espais oberts, quins usos i activitats s’admeten en sòl no urbanitzable i com hauria de ser la zona periurbana del poble de Santa Cristina. Les propostes dels sis grups es van tractar després de manera col·lectiva i les conclusions, com les que es van fer en la primera taula de debat, es concretaran en un informe per tenir-ho en compte en l’avanç de la revisió.
A partir d’aquí, s’endega el segon nivell de participació, en què els veïns actuaran a nivell particular, com afectats directes. La primera reunió programada es farà dimecres vinent, 3 d’octubre, amb els veïns de barri Salom, a les 18:30h, a la sala de plens de l’Ajuntament. Però també es reunirà el mateix dia amb el grup de Convergència i de Can Reixach. El dia següent, 4 d’octubre, hi ha previstes reunions amb els veïns de les urbanitzacions Roca de Malvet i les Teules. I també amb La Llave de Oro-Riera Molinets, Sterna, Golf Costa Brava, sectors urbanitzables 1, Sant Miquel d’Aro-Vall Repós, sectors urbanitzables 2, Bell-lloc, Romanyà i Rosamar. Posteriorment s’iniciarà un tercer nivell de participació, en què el veí vol informació sobre el seu cas privat. En aquest tercer nivell, el ciutadà haurà de demanar una cita amb l’equip redactor.
A més, paral·lelament al procés participatiu, el govern ha decidit que tots els grups municipals del consistori estiguin totalment informats sobre la revisió del POUM. Per aquest motiu, ha programat reunions de tots els regidors amb l’equip redactor cada 15 dies perquè puguin fer el seguiment del procés i exposar els seus dubtes.