Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

7.3 C
Pals
Divendres, 14 març 2025
- Publicitat -

El 80% de les empreses hostaleres catalanes redueixen el consum d’aigua en l’últim any

Segons l'enquesta de clima empresarial de l'Idescat i la Cambra de Comerç de Barcelona, el 80% de les empreses hostaleres catalanes han reduït el consum d'aigua en l'últim any. A més, un 78,5% de les empreses han pres mesures per millorar la sostenibilitat ambiental, i un 87,7% han implementat accions de sostenibilitat social. Els establiments de 50 o més treballadors són els que han adoptat més mesures sostenibles.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Vuit de cada deu empreses catalanes del sector de l’hostaleria asseguren haver reduït el consum d’aigua durant l’últim any. Així ho constata l’enquesta de clima empresarial de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Cambra de Comerç de Barcelona corresponent al primer trimestre del 2024, que recull qüestions relacionades amb la implementació de mesures de sostenibilitat.

Per sectors, l’hostaleria lidera amb el percentatge més alt d’empreses que han reduït el consum d’aigua, seguida de la indústria. Al contrari, el sector de la construcció és el que menys ha implementat aquestes mesures. Segons l’enquesta, un 78,5% de les empreses han pres decisions que afavoreixen la sostenibilitat ambiental, com reduir les emissions contaminants, reciclar o millorar l’eficiència energètica.

En detall, un 40,7% dels establiments han aplicat mesures per reduir les emissions contaminants, com invertir en energies renovables o incentivar la mobilitat sostenible. Les empreses identifiquen l’excés de burocràcia, la manca de claredat en la regulació i l’alt cost econòmic com els principals obstacles per implementar mesures mediambientals.

L’estudi també revela que un 87,7% de les empreses catalanes han adoptat mesures de sostenibilitat social durant l’últim any, relacionades amb les condicions laborals, com la seguretat o la salut laboral. A més, un 72,3% dels establiments han pres decisions per millorar la governança, promovent més transparència, prevenint la corrupció i fomentant la participació.

Pel que fa a la grandària dels establiments, els que tenen 50 o més treballadors són els que han implementat més mesures de sostenibilitat durant l’últim any.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Diego Arroyo: “Tornem a recuperar la cursa d’Es Pollastre per gaudir d’un matí de ciclisme”

El proper 16 de març se celebra a Santa Cristina d'Aro la cursa de BTT Es Pollastre, una prova que es reprèn després de diversos anys d'aturada. I per parlar de la prova ens ha visitat el president de l'entitat organitzadora d'aquesta cursa el club esportiu Matxacuca, Diego Arroyo.

Altres notícies