Vuit de cada deu empreses catalanes del sector de l’hostaleria asseguren haver reduït el consum d’aigua durant l’últim any. Així ho constata l’enquesta de clima empresarial de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Cambra de Comerç de Barcelona corresponent al primer trimestre del 2024, que recull qüestions relacionades amb la implementació de mesures de sostenibilitat.
Per sectors, l’hostaleria lidera amb el percentatge més alt d’empreses que han reduït el consum d’aigua, seguida de la indústria. Al contrari, el sector de la construcció és el que menys ha implementat aquestes mesures. Segons l’enquesta, un 78,5% de les empreses han pres decisions que afavoreixen la sostenibilitat ambiental, com reduir les emissions contaminants, reciclar o millorar l’eficiència energètica.
En detall, un 40,7% dels establiments han aplicat mesures per reduir les emissions contaminants, com invertir en energies renovables o incentivar la mobilitat sostenible. Les empreses identifiquen l’excés de burocràcia, la manca de claredat en la regulació i l’alt cost econòmic com els principals obstacles per implementar mesures mediambientals.
L’estudi també revela que un 87,7% de les empreses catalanes han adoptat mesures de sostenibilitat social durant l’últim any, relacionades amb les condicions laborals, com la seguretat o la salut laboral. A més, un 72,3% dels establiments han pres decisions per millorar la governança, promovent més transparència, prevenint la corrupció i fomentant la participació.
Pel que fa a la grandària dels establiments, els que tenen 50 o més treballadors són els que han implementat més mesures de sostenibilitat durant l’últim any.