A partir del 21 de febrer i fins el 29 de maig, torna una nova edició dels sopars maridats dels restaurants i cellers de l’Empordà. En un acte al Pati Verd de l’Hotel Carlemany de Girona, Vicenç Fajardo, resident de La Cuina de l’Empordanet, Roser Bronsoms, presidenta de La Cuina del Vent, i Carles Xuriguera, president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, han presentat l’edició d’enguany.
L’Anxova de l’Empordà serà la gran protagonista ja que les elaboracions principals inclouran aquest producte tan nostrat. L’elecció de l’Anxova com a fil conductor de la campanya no és casual. L’aposta per la proximitat i la qualitat del producte han sigut raons de pes per incorporar-la dins la campanya gastronòmica. A més, els menús inclouran productes de Marca de Garantia de l’Empordà, i es podrà degustar oli de la DOP Oli de l’Empordà i d’Herbes de l’Empordà.
Els àpats dels ‘Sopars Maridats’ es realitzaran als diferents restaurants de La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i sempre amb l’acompanyament dels vins dels cellers de la DO Empordà. Els preus dels sopars oscil·laran entre els 45 i els 65 euros (IVA inclòs), i les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.
Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en un sentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa. Així com d’aconseguir dinamitzar el sector en una època de l’any on hi ha poc moviment turístic a la zona, mobilitzant els públics locals i nacionals.